Ost och skink muffins
Till 6 muffins
1 ägg
2dl mjöl
2.5 dl valfri riven ost
1 tsk kajenpeppar
2.5 tsk bakpulver
2.5 dl mjölk
I rödlök
150 g skinka
Värm ugnen till 175 grader.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme och stek sedan löken till den är mjuk.
Lägg mjöl, bakpulver, kajenpeppar och riven ost i en stor bunke. Vispa samman ägg och mjölk i en annan bunke. Häll sedan långsamt ned äggblandningen i mjölblandningwn och vispa samman ingredienserna .
Rör ned löken och skinkan så det blir jämt fördelat.
Skeda upp smeten i pappersformarna och grädda muffinsen i 30-35 min tills dom är gyllenbruna. Låt dom svalna.
Mums mums jätte gott
Muffins <3
Idag är jag ledig, så jag ska passa på och baka ost och skink muffins och vanliga choklad! MUMS
Carro kom över och gjorde mig sällskap:D
https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_187106294.jpg" class="image">
Snabbvisit i Borlänge !
Det bjöds på korv med bröd , körsbärslikör, dans och Hadderajjan ! Tack stins för en toppen lördag!
https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_186755356.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_186755356.jpg" class="image">
Lax på thailändskt vis
Cocosmjölk i mat är ljuvligt. Maten blir fräsch och fettsnål:)
Idag ska jag göra färsk lax med cocosmjölk och röd curry.
2 personer
300 g färs lax filé
4dl wok grönsaker
1 burk cocosmjölk
2 tsk rödcurry pasta
Salt peppar
ingefära
Lime saft
Skär laxen i mindre bitar . Hetta upp olja och smör i en wok panna. Häll i grönsaker, ingefära, lime och sist laxen . Woka nån minut. Ha i cocosmjölken och den röda currypastan. Puttra några minuter. Salta peppra. Om man vill ha såsen lite tjockare tillsätt 1 dl grädde. Servera med ris eller nudlar! Bon appetit!
https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_186436648.jpg" class="image">
https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_186436691.jpg" class="image">
Viktigaste målet på dagen!
Jag är absolut ingen frukost människa.
Men det är ju en viktigt måltid.
Lade upp frukosten lite lyxigt så kanske det blir godare!
Krämig potatis gratäng
I lördags åt jag så god potatis gratäng hos gulliga Isabell!
Så idag måste jag prova på och göra potatis gratäng på det gamla hederliga sättet :)
4-6 personer
1,6 kg potatis
3dl grädde
5dl mjölk
Vitlök 2-3 klyftor
1 gul lök
Salt och vit peppar
Riven ost
Värm igen till 225 grader. Skala och skär potatisen i bitar.
Fin hacka löken. Blanda potatisen, löken vitlöken, grädden och mjölken i en kastrull. Salta peppra. Koka tills potatisen är mjuk.
Smörj en form och häll i potatisen i formen och strö över osten. Grädda i cirka 15 min.
Servera med hackad röd lök, broccoli och knaper stekt bacon Bon appetit!!
Mos löver
Måste erkänna att jag älskar potatis mos! Som min kära pojkvän kallar mig mos löver!
Så ikväll blir det morot och potatis mos med varma mackar.
Väldigt enkelt men så gott.
Söndag!
Egen kebab med bröd! Det är söndag helt enkelt! Ha en skön dag:)
Pasta sås med sparris!
Underbart god pasta sås!
4pers
200g sparris
240g krossade tomater (en burk)
3 msk riven parmesan ost
3dl grädde
Salt peppar
2 vitlöksklyftor
I röd lök
Basilika en näve
Blanda smör och olivolja i en stekpanna. Bryn vit lök och hackade rödlöken tillsammans , salta peppra och häll på basilikan. Ha sedan i sparrisen och stek nån minut. Jag tog fryst sparris . Ska man ha färsk måste man koka den först innan den ska ner i stekpannan. Blanda sedan i krossade tomaterna, grädden och parmesan osten. Låt det puttra några minuter på svag värme så det får gotta till sig!
Servera med pasta ! Bon appetit !!
https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3227914/images/2012/pic_185202553.jpg" class="image">
Veckan innan lön
Ja som alla kan känna ibland innan lön så börjar hålet i plånkan bli större.
Så idag ska jag göra en budget mat!
4 personer
Ett paket grill korv eller valfritt kött
400 g pasta
250 g broccoli färsk eller fryst
200 g champinjoner färska
Smör, salt , peppar
3msk eller mer söt sur chili sås
Skölj rent champinjonerna och skär dom i skivor. Stek dom i smör tills dom får en fin stek yta och till det mesta vattnet är ur dom. Salta peppra .
Koka broccolin tills den är mjuk. Ha lite salt i vattnet så får broccolin mer smak.
Skär grill korven i mindre bitar och ha i dom i stekpannan med champinjonerna. Stek tills dom får färg på låg värme. Koka upp vatten till pastan, som jag i dag har valt penne pasta. När pastan och broccolin är klar , blanda allt tillsammans och tillsätt söt sura chili såsen ! Mums!
Vackra Dalarna ! Underbara familj!
Lite hemlängtan har man alltid<3
Laxlasange!
I dag ska jag göra en laxlasange!
Jag använder gärna gravad lax i men man kan även ta varmrökt lax.
4 personer
250 g gravad eller varmrökt lax
Lasange plattor valfri mängd
Fetaost 100 g
Spenat färsk eller fryst 200 g
Becamel sås (vit sås) 8dl
Salt peppar
Gräslök ca 1 dl
Pressad citron
Börja med den vita såsen.
Smält smöret 2 msk. Blanda i mjölet 4msk. Häll i mjölken 8 dl och salt, peppar och gräslöken och koka upp under omrörning i 3-5 min.
Varva med spenat ,fetaost , lax och plattorna. Häll på den vita såsen över allt eller varva med den också. Pressa över lite citron saft. Salta peppra. In i ugnen i 30-45 min i 225 grader i ugnen.
Servera med en god sallad! Bon appetit!
Skogens Skafferi.
Vilken underbar kokbok! Ur den här boken kommer många middagar stå på matbordet!
Söndags kok
Idag är man lite lagomt sliten, men det ska vi bota med god vällagad mat!
På menyn idag står
Min potatismos med kycklinglår och kokta rödbetor!
2personer
2 st kycklinglår
Marinaden : 1dl olivolja salt peppar i msk BBQ sås.
Ha in i ungen på 225 grader i 30-40 min. Marinera gärna kycklingen lite innan så det får gotta till sig.
5 medelstora potatisar
2-3 dl mjölk
Salt och vitpeppar
50g smör
Koka potatisen tills den är mjuk ta en elvisp och blanda ner smör, mjölk och kryddor.
3 rödbetor
Koka tills dom är mjuka tar ca 1 timme 30 min. Något som är gott och göra med rödbetorna är blanda smör och senap ha in dom i ungen en liten stund.
2dl vitkål
Stek den i smör med lite salt! Super gott!
Lägg upp och bon appetit!
Kallrökt fjordlax med gult ris
Lite lyx fredags mat står på schemat!
Det är man värd en veckans hård slit på jobbet!
Till 2 personer
1 halv gul lök
Kallrökt lax cirka 200 g
2tsk gurkmejram
1msk gräslök
1,5 dl grädde
Salt vitpeppar
2dl ris
En skvätt pressad citron
1 dl vitt vin
Koka riset med gurkmejram i, det är mest för att få färg på riset .
Hacka och bryn löken i smör. Salta peppra. Häll sedan vinet och gräslöken i pannan med löken . Tillsätt grädden och citronsaften låt det puttra nån minut. När riset är klart så är det bara och lägga upp med laxen och såsen. Gröna ärtor och fetaost är riktigt gott till!
Arla köks app
Arla köks app är himla bra om fantasin sviker en när man är inne och handlar i mat affären.
Så idag blir det nötfärsbiffar med wokgrönsaker och chili keso.
Gjorde om receptet lite grann och la till lite mer kryddor .:)
Till 2 personer
150 gram nötfärs
1,5dl keso
2msk sötsur chilisås
Salt peppar
2tsk basilika
1 tsk färsk chili röd helst
Fyra skivor vitt rost bröd
4dl wokgrönsaker
I rödlök
Blanda färsen med alla kryddorna. Stek biffarna 1 min på varje sida . Blanda keson och sötsura såsen.
Stek wokgrönsakerna i smör.
Rosta brödet lite lätt . Lägg upp biffen på brödet med Wokgrönsakerna och keson. Toppa med hackad rödlök! Enkelt med riktigt gott! Bin appetit!!!
I mumindalenens vackra dal
Så där som som mumin... God morgon!!!
Älskade Jansson frestelse!
Vem älskar inte Janssons frestelse?! Jag skulle kunna äta det året om. Men jag måste skona min sambo ibland också som inte är så förtjust i Jansson.
Men sen här om dagen hitta jag ett recept på svampjansson!
1/2-1liter färsk valfri svamp
1gul lök och 1 röd lök
Smör eller olja
10 medelstora potatisar
1dl fin hackad gräslök fryst eller färsk
4-5dl gräöde eller gräddmjölk
Riven ost
Sätt på ugnen på 175 grader.
Hacka löken och svampen och fräs den i olja eller smör. Smaksätt med salt och peppar och gräslöken.
Skala potatisen och riv den grovt och låt vattnet rinna av.
Blanda svampen och potatisen i en form. Smaksätt grädden med salt och häll över ingredienserna i formen. Strö över riven ost. Gärna en smak rik ost. Ställ in den i ugnen i ca 1 timme. Servera med färska grönsaker eller stek någon god kött bit till om det önskas:) Bon appetit!!!
Resultat mums!
Förlorade (pocherarde) ägg
Världens goaste pasta!
Jag ska börja mitt först blogg inlägg med min favorit rätt!
Den går snabbt att göra, inte speciellt dyr, men väldigt lyxig i sig!
Här är ingredienserna
För fyra personer:
En gul lök
En burk körsbärstomater
500 gram färsk tagliolini pasta
10 skivor prosciutto crudo (även Parma skinka går bra!)
3 dl vispgrädde
1,5 dl vitt vin
1 rödlök
65 gram ruccola
salt och peppar
50 gram smör
Börja med att sätta på ugnen på 100 grader.
Lägg körsbärstomaterna i en form.
Ha på olivolja och havssalt på tomaterna.
In i ugnen 40-60 min.
Tomaterna framhäver mer sötma och smak när de sen skall ned i såsen.
När tomaterna är klara, smält smör i en stekpanna.
Finhacka löken och stek tills de får en gyllenbrun färg.
Ha sedan i tomaterna, 1,5 dl vitt vin och låt puttra i svag värme i en minut.
Häll sedan i vispgrädden.
Salta peppra efter önskemål. Låt såsen puttra i några minuter.
Lägg ner pastan i det kokande vattnet och låt det koka i tre minuter.
Hacka rödlök, skölj ruccolan och blanda samman med lite balsam vinäger. När pastan är klar, lägg upp med såsen, salladen och prosciutto skinkan lite snyggt! Maten blir alltid godare när det ligger fint upplagt! även om det bara är en måndag. :)
Ta gärna lite vin till maten som vi hällde i såsen och Bon appetit!